Tejfölös csirkeleves "Ízőrzők" Pusztavám

  • 2015.11.04.
  • 6


















































































Mint általában most is a receptben
szereplő hozzávalók mennyiségét csökkentettem, azt írom le!Hozzávalók:4 db csirkeszárny1-1 db sárga és fehérrépazellergumópetrezselyem zöldje1 db vöröshagyma1 fakanál zsír1 dl tejföl1 evőkanál liszt fűszerek:só, őrölt pirospaprikacsípős paprika 4-5 szem egész bors és szegfűbors*Elkészítése: Szárnyakat megtisztítottam majd feldaraboltam.Zöldségeket
pucolás után felkarikáztam, hagymát apróra
feldaraboltam.Zsírt felforrósítottam és a hagymát a feldarabolt zöldségekkel megdinszteltem, pirospaprikával megszórtam
és felöntöttem vízzel amibe beletettem a feldarabolt húst
ízesítettem a sóval és a kétféle borssal. Mikor már főtt akkor szórtam bele az aprított petrezselyem zöldjét is. Mikor kezdett puhulni a hús akkor kikevertem a tejfölt a liszttel és behabartam vele a levest
és mikor ezzel is felforrt már kész is volt! Nagyon finom ! Érdekes valahogy eddig nem találkoztam olyan recepttel amiben szerepelt volna a szegfűbors és most jöttem rá hogy mennyire jó ízt ad az ételnek!Jó étvágyat kívánok!