Szalonnás burgonyaropogós

  • 2015.11.16.
  • 4



















































































Hozzávalók:35 dkg
krumpli5 dkg füstölt szalonna1 db tojássárgája1 mk.margarinsó2,5 evőkanál lisztpanírhoz:a tojás fehérje+1 db tojásliszt,prézliolaj a sütéshez*Elkészítése: A krumplit megpucoltam feldaraboltam és enyhén sós vízben puhára főztem. Leszűrtem és összetörtem hagytam teljesen kihűlni. A szalonnát feldaraboltam és a kihűlt krumplihoz tettem
a tojássárgájával , margarinnal ,kevés sóval
és a liszttel jól összekevertem
az egészet. Lisztet,
felvert tojást és prézlit tettem tányérba és a masszából kanállal vettem ki egy adagot /előtte a kanalat vízbe mártottam/ és kézzel ellapogattam majd sorba liszt-tojás-prézlibe forgattam és forró olajba tettem
ahol mindkét oldalát megsütöttem és papírtörlőre szedtem . Nagyon finom
akár tejföllel
is lehet vagy más mártogatóssal! Nekem megmaradt rizibizim volt azzal is nagyon jó volt!










































































Jó étvágyat kívánok!