Pampuska/szalagos fánk

  • 2015.11.03.
  • 7

Nosztalgiáztam mikor megláttam ezzel az elnevezéssel a fánkot, mert
gyerekként így ismertem meg én is ! A receptet
itt fedeztem fel és ha már a név megtetszett
akkor
elkészítettem a talált recept alapján!:-))













































































Hozzávalók:35 dkg lisztcsipet só2 ek.cukor3 dl langyos tej2 dkg élesztő1 db tojás+1 tojás sárgája1 ek. zsír olvasztva*Elkészítése: Kevés langyos tejbe morzsoltam az élesztőt kevés cukorral és liszttel elkevertem és hagytam felfutni. Ekkor a kimért lisztet tálba tettem és a megkelt élesztő és többi hozzávalóval együtt bedagasztottam a tésztát. Letakarva hagytam duplájára kelni, tálból kiborítottam enyhén lisztes gyúrótáblára
kiszaggattam és letakartam még itt is hagytam kelni. Olajat forrósítottam amibe
úgy pakoltam bele a tésztát hogy egyik oldalán középen hüvelykujjamat
kicsit belenyomtam majd ezt az oldalt tettem lefelé, először fedő alatt majd megfordítottam és fedő nélkül sütöttem . Papírtörlőt tettem egy tálba és erre szedtem ki majd tányéron
szórtam meg porcukorral és tettem mellé lekvárt/most meggylekvárt! Nagyon-nagyon finom !Megkínálhatlak?