Lacipecsenye krumplipürével

  • 2015.11.06.
  • 5

Valahogy ez a recept kimaradt eddig, hogy miért nem is tudom? Olyan nosztalgiás
hangulatom
kerekedett
a lacipecsenyétől, régen mikor még nagyobb volt a forgalom a
nagy piacokon volt
a lángos bódék mellett pecsenyés is ahol zsírba mártott kenyeret is lehetett kapni .De nagyon finom tudott lenni ! (A nézelődés válogatás közben annyira megéheztem sokszor
mert a finom
illatok belengték az egész piacot .)Férjuram kedvence ez a hús ritkán de az elmúlt hétvégén ezt készítettem!














































































Hozzávalók:4 szelet tarja1 nagyobb fej vöröshagyma1 gerezd fokhagymazsírfűszerek: só, őrölt bors, csípős paprika2 szelet zöld paprikaköret:krumplimargarintej,só*Elkészítése:Most csontos tarját vettem aminek a csontját levágtam eltettem mélyhűtőbe jó lesz levesnek. Hagymát feldaraboltam .Zsírt megforrósítottam amibe a hús szeleteket beletettem mindkét oldalát fehéredésig sütöttem majd rászórtam a kétféle hagymát, sót, borsot és a zöld paprikát majd felöntöttem annyi vízzel hogy jól ellepje. Letakartam és addig főztem még a hús kezdett puhulni, ekkor nagyobb mennyiségű zsírt tettem még hozzá és fedő nélkül
lesütöttem zsírjára közben szórtam rá csípős paprikát is.Krumplipüré nálam így készül: megpucoltam a krumplit amit felkockáztam és enyhén sós vízben puhára főztem, majd krumplinyomóval összetörtem kis darabka margarint szoktam hozzá tenni
amit fakanállal
belekeverek majd kevés tejet is hozzáteszek és jól
összekeverem
szinte felhabosítom!Jó étvágyat kívánok!