Félbarna cipó házilag

  • 2015.11.07.
  • 0


















































































Hozzávalók:25 dkg kenyérliszt10 dkg teljes kiőrlésű liszt1 dkg élesztő1 mk só5 dkg kovászkb. 2 dl langyos víz*Elkészítése: Előző nap összeállított
kovász: 1 dkg élesztő 10 dkg liszt
annyi víz amitől nokedlire hasonló tésztát kaptam mikor összekevertem.Letakarva konyhában
hagytam másnapig./Ennek a kovásznak csupán a felét használtam a cipóhoz a többit hűtőbe pakoltam/A kenyérhez kimértem a kétféle lisztet amit kicsit összekevertem majd a közepébe mélyedést csináltam és ebbe öntöttem bele a kimért kovászt és az előzőleg langyos vízben elkevert élesztőt , sót és apránként adagoltam hozzá a többi vizet közben dolgoztam bele a tésztába. Mikor bedagasztottam
letakarva hagytam duplájára kelni. Ezután enyhén lisztes gyúrótáblán átgyúrtam megformáztam és sütőpapírral bélelt tepsibe tettem kb 10' pihentettem ezután késsel tetejét bevágtam langyos vízzel átkentem és kevert magot szórtam a tetejére. Sütőt bekapcsoltam
vizet spricceltem a sütőbe pár perc után betettem a kenyeret és 220 fokon 45' sütöttem. Mikor sütőből kivettem ismét vizet szórtam rá és rácson hagytam hűlni. Nagyon finom!
Kíváncsiságból lemértem: 60 dkg.Mindennapi kenyerünket add meg nekünk ma;