Szőlőzselé

  • 2015.10.25.
  • 7

Kata készítette és
mikor megláttam
nagyon felkeltette az érdeklődésemet hogy milyen is lehet? Nem nagy mennyiségből készítettem
csupán ez is csak olyan szőlő megmentési akció volt részemről hogy ne menjen tönkre a kapott gyümölcs:-))



















































































































Hozzávalók:1,5-2 kg szőlő20 dkg cukor3 evőkanál citromlé1 cs. Dzsemfix extra*Elkészítése: A szőlőt leszemeztem kiválogattam az egészséges szemeket majd megmostam . Lehet hogy furcsa amit most írok de én krumplinyomóval
préseltem ki a szőlőt majd szűrőkanálon átöntöttem hogy a véletlen belekerült magokat leszűrjem.( Sem a gyümölcsöt nem mértem meg pontosan sem a kapott levet, de kb 1/2 liter lett.)
Ezután beletettem a cukrot citromlevet és a port elkevertem majd feltettem tűzhelyre forrni közben kevergettem. Forrástól számított 5-6' után levettem
és az előzőleg odakészített üvegekbe öntöttem. Zártam az üvegeket és betakarva másnapig hagytam pihenni.Ui:Kata írta hogy akár hús mellé , vagy kenyérre kenve is finom! Ahogy elkészült
üvegekbe tettem kis maradékot megkóstoltam, nagyon finom !
Gasztroajándék is lehet belőle!