Lípia, csángó lepény "Gasztroangyal"

  • 2015.10.26.
  • 8

Kíváncsiságomat csitítva
csupán a
talált receptben leírt mennyiség harmadából
készítettem el
elsőre :)














































































Hozzávalók:33 dkg liszt1,5- 2 dl langyos vízsó1,5 dkg élesztőkb. 2 evőkanál olaj/forma kenéséhez*szilvalekvárral
nagyon finom!Elkészítése: Tálba
öntöttem a kimért lisztet közepébe morzsoltam az élesztőt és folyamatosan öntöttem hozzá a langyos vizet amit közben dolgoztam össze a tésztával. Bedagasztottam a tésztát letakartam és hagytam kelni.
A
megkelt tésztából tépkedtem darabokat
amit
1 cm vastag kerek lapnak nyújtottam ki.Teflon serpenyőt vékonyan megkentem olajjal és mikor már jól
átmelegedett
a tésztát beletettem
és mindkét oldalát világosra sütöttem.(Ebből a mennyiségből 3 db lett.)
Fogyaszthatjuk lekvárral megkenve, de étel mellé is igen finom! Nagyon jó egy ilyen recept azokra az időkre is mikor gyorsan szeretnénk kenyérfélét sütni mert elfogyott és
zárva a bolt:-))Jó étvágyat kívánok hozzá !