Paradicsomlekvár házilag

  • 2015.09.19.
  • 5















































































Hozzávalók:1 kg paradicsom20 dkg cukor1 cs. lekvárzselésítő1 mk.só1 mk.őrölt chilibazsalikom*Elkészítése:Paradicsomot megmostam kettévágtam
karalábévájóval kiszedtem a belsejét a húsát feldaraboltam.
A paradicsomhoz tettem a bazsalikom kivételével mindent és összekevertem. Tűzhelyre tettem ahol forrástól számítva 20' főztem ekkor levettem hozzátettem a bazsalikomot és az egészet turmixoltam. Előzőleg
odakészített üvegekbe öntöttem amit lezártam és 5'-re a fejére állítottam majd vissza.Mindenféle befőttet még melegen betakargatok és csak másnap teszem szabaddá és dekorálom az üvegét:)Forrás: Nők lapja Konyha újságból ahol dupla mennyiség szerepelt a receptben de mivel most készítettem először így fél adagból próbáltam ki. Rántott karfiol mellé
ajánlották de szerintem bármilyen sültekhez vagy akár sült krumplihoz is finom lehet mártogatósnak!