Omlós almás pite tej és tojás nélkül

  • 2015.05.04.
  • 9

















































































Hozzávalók:tésztához:20 dkg finomliszt10 dkg Liga margarin10 dkg cukor1 ek kukoricakeményítőcsipet só1 dl víztöltelékhez:3db alma10 dkg cukorfahéj5 dkg Liga margarintetejére:2 evőkanál mézsütőforma kenéséhez:margarin liszt*Elkészítése: Lisztet elmorzsoltam a margarinnal hozzátettem a keményítőt majd a liszt közepébe mélyedést csináltam ahová öntöttem az előzőleg összekevert cukor-só-víz keverékét és gyors mozdulatokkal összegyúrtam a tésztát amiből 2 cipót készítettem és hűtőbe pakoltam 1/2 órára. Gyümölcstorta formát margarinnal kikentem beliszteztem és a cipó egyik részét kinyújtottam
amit a formába helyeztem
villával megszurkáltam. Az almákat megmostam
magházát kivettem és cikkekre felvágtam amit a tésztára rápakoltam
megszórtam a cukor és fahéj keverékével és rászórtam a feldarabolt margarint. A másik tésztát is kinyújtottam amivel beborítottam a tésztát
és meglangyosított mézzel átkentem
majd a tészta közepére 2 lyukat szúrtam/szívószállal/. Előmelegített sütőben 200 fokon 20' sütöttem. Nagyon finom!A receptet innen hoztam!