Fűszeres sajtkrém házilag

  • 2015.05.19.
  • 2

Sajtot már készítettem, de kíváncsi voltam hogy ezzel az ízesítéssel és
más
hozzávalókkal
milyen ?







































Hozzávalók:500 g natúr joghurt1 dl tejszín1 gerezd fokhagyma1 teáskanál só 1 mk. oregano1 mk. bazsalikom1/2 mk őrölt bors *Elkészítése: Lereszeltem a fokhagymát és összekevertem a tejszínnel majd beleöntöttem a natúr joghurtba. Ízesítettem a fűszerekkel
és jól összekevertem
Nagyobb gézlapot beletettem egy szűrőkanálba
amit egy mélyebb tálra tettem
és beleöntöttem a keveréket. Gézlapot összekötöttem majd átdugtam rajta egy fakanalat és
letakartam fóliával majd hűtőbe tettem. Figyeltem
mikor a savó lecsöpögött kiöntöttem a tálból./ Nem szabad hogy a savóba érjen a szűrőkanál alja!/ Másnap vettem ki a hűtőből és borítottam
ki a gézből . Nagyon finom kenhető sajt ! ( Most szárított fűszereket használtam!)