Töltött bacon Blogkóstoló 22. fordulójára!

  • 2015.04.12.
  • 1

A játék mostani háziasszonya Bogi /Vöröskaktusz blog/ akinek
sorsolásával Sherpa konyhája
finomságai közt válogathattam.
A játék során és főleg az utóbbi időben édességeket választottam, most próbáltam
mást
keresni és mivel gombát szeretem így ezt választottam:)






































Hozzávalók:20 dkg. gomba1 nagyobb fej vöröshagymapetrezselyemsó, őrölt borskenyér szeletek/ 2 szikkadt zsömlét használtam
fel2 db tojás10 dkg bacon*Elkészítése:
Megtisztítottam a gombát megmostam majd feldaraboltam. Vöröshagymát felkockáztam. kevés olajon megdinszteltem a hagymát
hozzá tettem a gombát
és együtt dinszteltem. A száraz zsömlét vízbe áztattam majd kicsavartam és a már kihűlt hagymás-gombás keverékhez tettem
majd
petrezselymet apróra felvágva , sóztam borsoztam és a tojást hozzátéve alaposan összekevertem kevés zsemlemorzsát is tettem hozzá.
Bacon szalonnát szeletekre szedtem majd a masszából
kivettem maroknyit amit megformáztam és a szalonnával körbefogtam. Tepsibe pakoltam és előmelegített sütőben 200 fokon 25' sütöttem ! Szerintem akár rizs körettel vagy
salátával ,zöldséggel, savanyúsággal
nagyon finom! Mi most
csak uborkát és paradicsomot szeleteltünk fel hozzá! Nagyon finom!