Perec

  • 2015.04.17.
  • 3
















































































Hozzávalók:25 dkg liszt1 mk só1 dl tej1 ek cukor1 dkg élesztő1/2 dl víz2 dkg. margarin1 tojássárgájának a fele/többivel kentem
a tésztát/vegyes magok, reszelt sajt*Elkészítése: Liszthez tettem a sót elkevertem, langyos tejbe cukrot tettem élesztőt belemorzsoltam
hagytam kicsit felfutni. A felfutott élesztőhöz tettem a tojássárgáját
összekevertem és a liszthez öntöttem majd a vizet és az olvasztott margarint is beletéve jól bedagasztottam a tésztát. 30' hagytam pihenni , ezután enyhén lisztes deszkán átgyúrtam és feldaraboltam 5 részre. Egyenként a tésztát kb.50 cm.hosszú
hengerekre
sodortam
majd megformáztam perecnek és sütőpapírral bélelt tepsibe pakoltam ahol ismét 15'pihentettem. Ezután a felvert tojással megkentem és beszórtam magokkal
és reszelt sajttal . Előmelegített sütőben 230 fokon 20' sütöttem. Nagyon finom !