Tejfölös gombás- zöldborsó nokedlivel

  • 2015.03.05.
  • 6


















































































Hozzávalók:zsír, 1 vöröshagyma, /ha van otthon eltett lecsó akkor 1 evőkanálnyi/ 15 dkg. gomba, 10 dkg. fagyasztott zöldborsó, fűszerek: só, őrölt bors, pirospaprika, csípős paprika, babérlevél, 1,5 dl tejföl.Elkészítése: Vöröshagymát megtisztítás után apró kockákra vágtam fel. Gombát szintén megpucoltam és feldaraboltam. Fakanálnyi zsírt melegítettem majd a vöröshagymát megdinszteltem rajta erre tettem rá a lecsót majd fűszereztem és
hozzátettem a zöldborsót amit egészen kevés vízzel
öntöttem le és fedő alatt pároltam. Mikor már kezdett puhulni a borsó akkor tettem hozzá a gombát
és ezzel is pároltam majd fedőt levettem
babérlevelet ekkor tettem bele kevés lisztet szórtam rá és hozzákevertem a tejfölt.
Mikor felforrt így együtt az egész már készen is volt. Nokedlit készítettem hozzá!
Kedvenc étkeim egyike a tejfölös zöldborsó , vagy mint most is borsó-gombával
a tészta bármilyen lehet, de azért a nokedli a nyerő!:-))