Gombás rizs

  • 2015.03.19.
  • 9










































































Hozzávalók:20 dkg csiperke gomba1 db vöröshagyma1 gerezd fokhagyma2-3 evőkanál olajőrölt bors,só
csípős paprika10 dkg rizs,ételízesítő*Elkészítése: Megtisztítottam a gombát feldaraboltam, vöröshagymát tisztítás után felkockáztam , fokhagymát lereszeltem. Olajon megdinszteltem a vöröshagymát a fokhagymával együtt majd hozzátettem a gombát is fűszereztem
egészen kevés vizet öntöttem alá és fedő alatt pároltam
majd fedőt levettem és hagytam hogy a levét elfője. Kevés olajon megpirítottam a rizst felöntöttem dupla mennyiségű vízzel
ételízesítőt szórtam rá és hagytam szabadon főni majd
fedővel letakartam
tűzről lehúztam és így párolódott 20' csupán ezután vettem le a fedőt. Átkavartam majd a gombával összevegyítettem. Nagyon finom!Ui: Általában nem szokásom semmilyen tésztát a feltéttel összekeverni
mielőtt tányérba tenném de ez így finom!