Karamellás bonbon /Valentin napra

  • 2015.02.08.
  • 5

Nem
annyira "hagyományos' egy ünnep , azért pár éve hogy valami kis apróságot készítek !:-))




































Hozzávalók: 10 dkg. étcsokoládé, 1-2 ek. olaj, 6 db tejkaramella,
2 ek. tejszín.( Forma, ecset)Elkészítése: Gőz fölött megolvasztottam a csokit kevés olajjal. Ecsettel kikentem a formát majd hűtőbe tettem, ezt még kétszer megismételtem. Közben a tejkaramellát feldaraboltam és a tejszínt ráöntve egészen alacsony hőfokon felmelegítettem csupán addig még a karamella
feloldódott elkevertem a tejszínnel. A hűtőből kivett csoki üregekbe kanalaztam a karamellából majd
a bonbonok tetejét csokival zártam / kis kanállal öntöttem a karamellára/. Hűtőbe tettem és másnap szedtem ki a formából és tettem kis papír kapszlikba.
Már többször kísérleteztem bonbon készítéssel , részben volt sikerélményem most is
mivel 4 db tökéletes lett de volt aminek kis szépséghibája van. Az íze viszont finom!