Házi sajt / ismét

  • 2015.01.15.
  • 3

Korábban már készítettem házilag sajtot itt megtaláljátok ! Utólag jöttem rá , hogy ez a fb. látott recept
hasonló az enyémhez, de ha már elkészítettem akkor most jobban megfűszereztem!







































































Hozzávalók: 1 liter tej/ajánlott inkább házi tej/, 1/2 kg túró, 6 dkg. vaj, 1 db tojás, 1 kk.szódabikarbóna, 1 kk.só + bármilyen fűszer! Elkészítése:

A túrót villával áttörtem és a forrásban lévő tejbe öntöttem közben kevertem 5' főztem. Ezután egy szűrőn átöntöttem / nem kell nyomkodni/. Lábasba tettem a vajat egész kicsit megolvasztottam majd a szűrőkanál tartalmát beleöntöttem és hozzátettem a szódabikarbónát és a sót , az egészet jól összekevertem
és 15' főztem közben kevertem Mikor már kezdett elválni a massza a
lábas oldalától akkor tettem hozzá 1 cikk lereszelt fokhagymát és kevés apróra összevágott petrezselymet. Összekevertem
hogy minden helyre jusson belőle majd egy tálkába öntöttem
és hagytam
hűlni
ezután pedig tányérra borítottam. Délelőtt készítettem délután már tányérra lehetett egészben borítani és szeletelni. Nagyon finom !/ Előzőleg amit készítettem csupán borssal ízesítettem
jó volt , ez a fokhagymás petrezselymes is , de legközelebb köményt vagy snidlinget
teszek majd bele!
/







































































Címkék

Házilag