Kerek perec "Gasztroangyal"

  • 2014.10.23.
  • 5















































































Kevesebb mennyiségből készült azt írom le!Hozzávalók:33 dkg liszt
1,7 dkg élesztő
3

dkg olvasztott zsír
2-3 dl langyos tej
1 mk só
1 mk cukor
tészta kenéséhez: 1 db felvert tojásElkészítése: Kevés langyos tejbe morzsoltam az élesztőt
cukor és liszt hozzáadása után hagytam felfutni. A többi liszthez öntöttem a megkelt élesztőt sót és cukrot és a langyos tejjel bedagasztottam a vége felé dagasztottam bele az olvasztott zsírt. Edényt letakarva hagytam hogy a tészta duplájára feljöjjön, ez kb. 1/2 óra. Enyhén lisztes deszkára borítottam a tésztát átgyúrtam és
darabokban tépkedtem a tésztából
amit aránylag vékonyra kisodortam kb. 50 cm-re és a két végét összefogtam így feltekerődött majd zsírozott tepsibe tettem ahol kerek formára igazítottam végét kicsit összecsíptem. Mikor elkészültem az egésszel akkor még letakarva pihentettem a tésztát 1/2 órát. Ezután felvert tojással átkentem és előmelegített sütőben 200 fokon 10' sütöttem.