Fahéjas-mézes puszedli

  • 2014.10.18.
  • 1














































































Hozzávalók:22,5 dkg. liszt, 12,5 dkg porcukor, 2 db tojás, 10 dkg. olvasztott méz, 1 tk szódabikarbóna, késhegynyi fahéj, fél citrom reszelt héja, 1 dkg. vaj/margarin, kenéshez: kisebb tojásfehérje,
10 dkg. porcukor és ehhez is kevés fahéja.Elkészítése: A mézet felmelegítettem
levettem a tűzhelyről és beletettem a margarint
elkevertem benne.Mikor már kihűlt a mézes margarinos keverék akkor tettem hozzá a fahéjat és reszelt citromhéjat. Elkevertem és hozzátettem a porcukrot amivel szintén összekevertem . A liszthez tettem a szódabikarbónát elvegyítettem majd bele öntöttem
a mézes keveréket és a tojást. Kézzel összegyúrtam és kis diónyi gombócokat formáltam belőle amit sütőpapírral bélelt tepsibe raktam Előmelegített sütőben 180 fokon 10' sütöttem. Még sült a tészta addig kikevertem a tojásfehérjét a porcukor és fahéj keverékével majd a forró sütemény tetejét ezzel kentem be.
Apró színes cukrot szórtam rá. Nagyon finom puha a tészta!

Ha legközelebb készítem teszek bele mézes fűszerkeveréket is , bár akkor már nem valós a neve?:-))Forrás: Vidék íze újság!