Szilvás-túrós lepény

  • 2014.08.16.
  • 5














































































































Hozzávalók:25 dkg liszt, 25 dkg. túró, 15 dkg margarin, 20 dkg. porcukor, 4 db tojás, kis pohár tejföl, 1 cs vaníliás cukor, 1 citrom reszelt héja, tetejére: 12 db. szilva, 3 ek cukor, 1 mk. fahéj.Elkészítése: A margarint
kikevertem
a cukorral, hozzátettem az áttört túrót , citrom héját
vaníliás cukrot és egyesével a tojásokat. Jól összekevertem majd
bele öntöttem a tejfölt amivel szintén elkevertem végül a lisztet forgattam bele amivel szintén összekevertem. Kis méretű tepsit sütőpapírral kibéleltem ebbe öntöttem a masszát majd a megmosott magjától megpucolt és cikkekre vágott szilvával beraktam a tésztát úgy hogy a szilva héja kerüljön a tésztára. Végül a cukorral elkevert fahéjjal beszórtam a tetejét. Előmelegített sütőben 180 fokon 40' sütöttem.Nagyon finom!Ui: A receptet innen
hoztam!