Szilvás lepény

  • 2014.08.10.
  • 3















































































Hozzávalók: Tésztához: 30 dkg. liszt, 1/2 cs sütőpor, 3 ek. cukor, 2 tojás sárgája, 12,5 dkg. margarin, kevés tej. 30 dkg. szilva, 1/2 cs. vaníliás cukor, fahéj.Elkészítése: A szilvát megmostam magját kiszedtem és feldaraboltam fahéjjal megszórtam. A tésztához a lisztben elmorzsoltam a margarint majd a többi hozzávalóval összegyúrtam. Csupán annyi tejet használtam amitől könnyebben összeállt a tészta. Két részre vettem a tésztát, egyik felét kinyújtottam tepsibe tettem
rápakoltam a szilvát megszórtam a vaníliás cukorral. A tészta másik felét is szintén kinyújtottam és rátettem a szilvára

villával a tésztát megszurkáltam. Előmelegített sütőben 200 fokon 20' sütöttem. Mikor már kihűlt akkor szeleteltem és szórtam meg porcukorral. Blogomon kelt szilvás
már szerepel , talán ez könnyebb a gyomornak nagyon finom!
Arra gondoltam hogy ezzel a tésztával pite formában is megsüthetném berácsozva
az íz azonos de a látvány még jobb lenne!