Krumpli prósza "Ízőrzők" Kustánszeg

  • 2014.05.08.
  • 6














































































/ Külön jelzem
azt a mennyiséget amiből én készítettem aludttej helyett joghurtot használtam! /Hozzávalók:6-7 db krumpli /3 közepes krumpli/15 evőkanál aludttej /6 evőkanál joghurt/1 fej vöröshagyma/ kisebb fej vöröshagyma/2 evőkanál zsír/2 fakanál zsír/10 dkg. liszt/5 dkg. liszt/sóElkészítése: A krumplit megpucoltam és lereszeltem
a joghurt felét beletettem hogy ne barnuljon meg a krumpli. A hagymát megpucoltam apró kockákra fölvágtam és egy fakanálnyi
zsírban megdinszteltem majd
a krumplihoz tettem a többi joghurtot,
sót ,
lisztet
és az egészet jól összekevertem. Kisméretű tepsit zsírral kikentem liszttel beszórtam és ebbe öntöttem a masszát. A tetejére kevés zsírt olvasztottam és meglocsoltam vele. Előmelegített sütőben 220 fokon 30' sütöttem. A tepsiben megsült prószát négyfelé vágtam
tejföllel
és kevés zöldséggel tálaltam. Nagyon finom érdemes kipróbálni! Szerintem hasonló mint a tócsni, de mégis más !