Ischli fánk

  • 2014.05.02.
  • 5

Általában Horváth Ilona szakácskönyvét lapoztam és lapozom, de szeretem F. Nagy Angéla szakácskönyvét is ebben találtam
ezt a süteményt. Mindkettőből sokat kipróbáltam de úgy látszik efölött elsiklottam, kár!









































































Hozzávalók:15 dkg. liszt15 dkg. margarin
8 dkg cukor
8 dkg. darált dió1/2 citrom reszelt héja, csipet sómálnalekvárcsokoládéElkészítése: A tésztához valókat jól összegyúrtam és vékonyra kinyújtottam. Kiszaggattam pogácsa szaggatóval és tepsibe pakoltam előmelegített sütőben 200 fokon 15' alatt megsült. Mikor teljesen kihűlt a tészta málnalekvárral összeragasztottam kettesével.Gőz fölött
1-2 evőkanál olajjal megolvasztott csokoládéval vontam be .Tejcsokoládéval mert unokám azt szereti a többi étcsokoládéval
lett így-úgy bevonva. (Villára teszem a süteményt és /amiben felolvasztottam a csokoládét/ fölé tartva csurgatom a
süteményre.)

Címkék

Édesség Lekvár