Briós

  • 2014.05.05.
  • 4















































































Hozzávalók:1,5 dl langyos tej1,2 dkg friss élesztő2,5 dkg cukor25 dkg
liszt2,5 dkg olvasztott margarin1/2 mk só1/2 cs vaníliacukor1/2 citrom reszelt héja1 tojás/ a tésztába a tojás sárgájának csak a fele a többi tészta kenéséheztetejére kristálycukor és darált mandula keverékeElkészítése: Az élesztőt kevés langyos tejben kevés cukorral és liszttel felfutattam. Liszthez adtam
a megkelt élesztőt a többi hozzávalóval együtt és jól bedagasztottam. Letakarva 45' pihentettem a tésztát. Ezután enyhén lisztes gyúrótáblán
átgyúrtam majd 6 felé vettem a tésztát. Egyenként hosszúkás rúdra formáztam úgy hogy egyik vége vékonyabb legyen. A tészta oldalát langyos vizes ecsettel végighúztam majd azon az oldalon feltekertem a tésztát úgy hogy a vékony részét kicsit felirányítottam. Sütőpapíros tepsibe raktam felvert tojással megkentem és a cukros mandulás keverékkel megszórtam. Még 20' pihentettem
közben a sütőt előmelegítettem és 200 fokon 20' sütöttem.

Címkék

Kalács Házilag