Amerikai almás pite

  • 2014.05.09.
  • 9
















































































Hozzávalók tésztához:35 dkg. liszt15 dkg vaj2 evőkanál porcukorcsipet só30 ml vízTöltelék:80 dkg alma13 dkg cukor
2,5 evőkanál liszt
1 kávéskanál fahéj1/2 kávéskanál szerecsendió
1 evőkanál citromlé
4 dkg vajTetejére:3 dkg porcukorElkészítése: A sütőt
bekapcsoltam előmelegítettem 180 fokra. A tészta hozzávalóiból tésztát gyúrtam és hűtőbe tettem 20'. Az almát megpucoltam magházát kivágtam és négy részre vágtam majd vékony szeletekre. A vaj kivételével
hozzákevertem a többi hozzávalót. A tésztát hűtőből kivettem
felét
kinyújtottam
1/2 cm vastag kerek formára majd egy 24 cm
formába tettem
a kilógó tésztát levágtam. A tölteléket beleöntöttem
kevés vízzel meglocsoltam majd a vajat apró darabokban rászórtam. A tészta másik felét is kinyújtottam és ráhelyeztem a töltelékre a széleit összenyomtam.
A tésztát megszurkáltam
villával vízzel lekentem és a porcukrot rászórtam.
Forró sütőbe tettem a
tésztát és 55' sütöttem.Ui: (A receptet innen hoztam ! Az eredeti recept
24 cm piteformát ír és a pite köré még maradék
tésztából csíkot is lehetett volna tenni,
nekem
viszont ettől nagyobb a forma így díszítésre
már nem jutott!)Nagyon finom!