Házi tejföl, túró mikró segítségével !

  • 2014.04.27.
  • 1




















































































Hozzávaló és elkészítése: Nagyon egyszerű elkészíteni, csupán 1,5 l házi tejre van
szükség. Most ennyiből próbáltam ki. A tejet egy nagyobb befőttes üvegbe öntöttem langyos helyen ez nekem most a konyha tűzhely hátsó
részére tettem szalvétát tettem a tetejére és 3 napig itt "altattam". Harmadnapon már a tejföl a tetején különvált.
A tejfölt kanállal leszedtem tálkába a többi részét az üvegből beleöntöttem egy műanyag edénybe amit a mikróba tettem és legmagasabb fokozaton
15' hagytam. Ekkor egy tésztaszűrő kanálba gézlapot tettem és átöntöttem rajta. Mikor lecsepegett teljesen maradt a finom friss túró.(Másfél liter tejből ami került:240 Ft-ba , kis " varázslással"
lett 1 dl tejföl és
20 dkg. túró) Gyúrók egy jó laska tésztát hozzá és máris kész egy finom ebéd!Ui:Természetesen mikró nélkül is ellehet készíteni akkor felfőzöm és leszűröm az aludttejet. Régi újságban olvastam ezt a megoldást azért próbáltam most ki !

Címkék

Házilag