Házi pita /lepénykenyér/

  • 2014.04.28.
  • 8








































































Hozzávalók /4 db-hoz/:1,5 dl langyos víz1 tk só1 ek olaj25 dkg liszt1 mk cukor1,5 dkgElkészítése: Kevés langyos vízbe morzsoltam az élesztőt hozzá tettem a cukrot egy evőkanál lisztet
kevés ideig kelesztettem. Ezután a többi hozzávalóval együtt bedagasztottam a tésztát letakarva
hagytam
40'. Ezután enyhén lisztes deszkán kissé átgyúrtam és négy részre vettem a tésztát
gombócokat formáltam belőle. Letakarva pihentettem még 15' majd egyenként kinyújtottam 2-3 mm vastagra ismét pihentettem 15'. Előmelegítettem a sütőt

a lapokat
tepsibe pakoltam és 220 fokon 5-6' sütöttem. Finom lett bár a négyből kettő jött fel a másik kettő kicsit laposabb maradt, ízre nagyon finom !


















































































Töltelék: Valami nagyon jót szerettem volna
ezért ezt találtam ki: Vegyes
csípős raguval töltve! Hozzávalók és elkészítése:Előző nap beáztattam kb. 15 dkg. tarka babot.
1 fej vöröshagymát és 1 cikk fokhagymát megpucoltam apróra fölvágtam amit
kevés forró olajban megdinszteltem. 25 dkg. darált húst hozzá tettem
kevés borsot szórtam rá és együtt dinszteltem


ezután tettem bele a babot és /húslevesből kivettem 1 sárgarépát , kevés zellert és fehérrépát amit apróra fölvágtam/ ezt is beletettem . Volt
1 zacskó mexicói fűszerkeverékem amit vízzel feloldottam és ráöntöttem
készre főztem . Mikor
elkészült ezzel töltöttem meg a pitát. Már nagyon régen készültem rá , sikerült olyan ízt
kitalálnom ami nagyon finom lett!