Francia farmerkenyér " kicsiben"!

  • 2014.04.29.
  • 5

Azért is jó próbálkozni a különböző kenyerek sütésével, mert mikor "megszorulok"
éppen kenyérre van szükségem , akkor csak
előveszem azt ami a kedvencem.Igaz rossz kenyeret én még nem ettem bármelyiket is próbáltam ki az mind finom volt. Ez a fajta kenyér különösen ízlett mikor először elkészítettem .(aminek már 2 éve itt megnézhetitek) Most egy kevesebb alapanyagból
kisebb kivitelben sütöttem meg.








































































Hozzávalók:30 dkg. liszt
1 dkg élesztő
1 dl langyos víz
1 mk méz1/2 dl tejföl

1 ek olaj

1 tk sóElkészítése: Kevés langyos vízbe morzsoltam az élesztőt beletettem a mézet
kevés lisztet .10' után a megkelt élesztőt beleöntöttem a lisztbe hozzátettem a többi hozzávalókat jól bedagasztottam és 40' pihentettem. Ezután enyhén lisztes deszkán átgyúrtam a tésztát
megformáltam hosszúkásra majd egy kis méretű sütőformát kiolajoztam és ebbe tettem bele még 30' pihentettem. A sütőt előmelegítettem
és 200 fokon 30' sütöttem. Mikor a
sütőből kivettem vízzel lefröcsköltem!

Címkék

Kenyér Házilag