Burgonya Bori

  • 2014.01.09.
  • 5

Az elnevezése elég fura egy régi Fakanál újságban találtam rá.Érdemes kipróbálni mert nagyon finom ,mi most
mártogatósként ettük vacsorára, de egész biztos hogy főzelékhez
is nagyon jó hús helyett.














































































Hozzávalók és elkészítése: 10 dkg. tehéntúrót, 10 dkg. főtt áttört burgonyával
1 ek. tejföllel, 1 db nyers tojással 2 ek liszttel sóval és borssal ízesítve jól összekevertem.
Evőkanállal vettem a masszából
beletettem zsemlemorzsába majd hengereket formáltam belőle és forró olajban kisütöttem. (Tapasztalatból írtam le hogy mi módon formáltam
mert kicsit tapadós de amikor
először morzsába
tettem
és formáltam a rudakat
sokkal
könnyebb volt!) Nagyon finom !Megjegyzés:
Már az előző évben is rájöttem arra
hogy érdemes a régi receptes újságaimat
"bogarászni" mert nagyon jó kis receptekre lehet bukkanni mint most ez is!

Címkék

Húspótló