Rumos-mazsolás almapuding babapiskótával

  • 2013.10.31.
  • 0









































Hozzávalók:
15 dkg.cukor, 2 nagyobb alma, 1 dl rum/helyette 1/2 dl vízbe tettem 1 mk. rumaromát/, 5 dkg. mazsola, 2 cs vaníliás pudingpor , 3 tojássárgája, 7 dl tej, 5 dkg. margarin, babapiskóta , 1 mk. fahéj.Elkészítése:
5 dkg. cukrot karamellizáltam majd felöntöttem 1 dl vízzel amit sziruppá főztem. A hámozott almát apró kockákra fölvágva
beletettem a szirupba kicsit megpároltam
majd hozzá tettem az előzőleg beáztatott mazsolát a lével együtt /amit rumaromás vízbe áztattam/,fahéjat
, 5 dl tejet és
felfőztem. A tojássárgáját cukorral és a pudinggal valamint 2 dl tejjel jól kikevertem
és ezzel
sűrítettem be .
Tűzről levéve még forró volt mikor hozzákevertem a margarint. Őzgerincformát duplán kibéleltem
átlátszó fóliával
és a pudingot ebbe öntöttem bele tetejét babapiskótával raktam be. Mikor kihűlt akkor tettem hűtőbe és másnap tálcára borítottam.Tetejére
előzőleg
készített és megmaradt egyszerű csoki dekorációt tettem/ ez el is hagyható/ Eredeti receptben fahéj nem volt
de gondoltam az almához jól illik, nagyon finom!Recept : Nők Lapja Konyha 2013.okt. szám