Mézes puszedli

  • 2013.10.08.
  • 7

Van már puszi, puszedli receptem de mikor ezt megláttam Juditka konyhája blogján, úgy döntöttem hogy ezt még kipróbálom !







































Hozzávalók:
(Csak minimálisan tértem el a recepttől.) tészta:30 dkg. liszt, 3 ek. méz, 5 dkg. margarin, 5 dkg. porcukor, 2 tojás sárgája, 3 ek. tejföl, 1/2 cs. sütőpor, 1 cs. vaníliacukor, 1 citrom reszelt héja, 1 mk. őrölt fahéj, késhegynyi kardamom, csipetnyi só. Máz: 2 tojás fehérje ,15 dkg. porcukor.Elkészítése:
A margarint a mézzel gőz fölött megolvasztottam majd hagytam teljesen kihűlni. A száraz anyagokat összekevertem és a kihűlt mézzel
a tojással és a tejföllel jól összegyúrtam. 1 órára
a hűtőbe tettem.
A tésztát ezután háromfelé vettem és egyenként mindegyik tésztarészből próbáltam 10
gombócot csinálni.A tepsibe /sütőpapírral bélelt/ pakoltam egymástól kicsit távolabb és előmelegített sütőben 180 fokon 20' sütöttem. Mikor kihűlt a tészta akkor gőz fölött a tojás fehérjét a porcukorral
felvertem és ebben forgattam meg a süteményt majd ismét papírra tettem
szikkadni. Tetejére apró cukorkákat szórtam.Ui:
Nagyon finom puha, hasonló ahhoz ami már blogomban szerepel! Érdemes még
az ünnepek előtt próbasütést végezni
biztos hamar elfogy!

Címkék

Mézes Édes Apró