Mézes-grízes más külsővel

  • 2013.09.20.
  • 6








































Blogomban már szerepel ! Most is csak 1/2 adagból készítettem , nagyon szeretem ezt a grízes tölteléket.Hozzávalók a tésztához:
25 dkg. liszt, 12,5 dkg. cukor, 3 dkg. zsír, 2 ek. méz, 1 felvert tojásnak a fele, 1 mk. szódabikarbóna, sz.sz. tej. / én ehhez a mennyiséghez kb. 1 dl
használtam el/ krémhez:
1/2 l tej, 3,5 ek. gríz, 12,5 dkg. margarin, 12,5 dkg porcukor. + baracklekvár , tortabevonó.Elkészítése:
A tészta hozzávalóit jól összegyúrtam a mézet langyosan tettem
a lisztbe. A tésztát négyfelé vettem és egyenként kinyújtottam egészen vékonyra a tepsi hátoldalán sütöttem meg előmelegített sütőben 200 fokon
kb. 5-8 ' alatt megsül egy lap.
A krémhez a tejet a grízzel felfőztem és teljesen kihűtöttem. A porcukrot a margarinnal kikevertem és a kihűlt grízt hozzátéve
összekevertem. A sütemény összeállításánál az első lapra kentem a krém felét
rá a következő lap majd lekvárral kentem meg ismét lap és végül a krém maradékát kentem a tésztára
negyedik lappal
beborítottam. A tetejére tortabevonót olvasztottam
2 ek. olajjal gőzfölött és ezzel kentem be. Most apró színes
tortadíszeket szórtam a csokira
hogy még vonzóbb és üdébb látvány legyen.Ui:Tepsi mérete aminek hátán sütöttem: 21x30 cm. Mielőtt sütöm az első lapot a
tepsi hátulját vékonyan bezsírozom és meglisztezem, a következő lapnál már nem szükséges csak letörőlni.

Címkék

Mézes Édesség