Pavlova szederrel

  • 2013.08.25.
  • 3

Nagyon régóta tervbe van véve hogy elkészítem, kicsit tartottam tőle. Nagyon sok blogon
láttam már, receptes újságban is kijelöltem hogy ezt elkészítem egyszer. Házassági évfordulónkra
gondoltam hogy majd akkor, de végül most rászántam magam igaz mint szoktam most is csak kis adagból készítettem , de nem gondoltam hogy ekkora lesz? Lehetett volna több kicsi
formát de gondoltam
egyszerűbb most nekem
így!






































Hozzávalók: 2
db tojás fehérje, 10 dkg. porcukor, 1 tk.étkezési
keményítő,1 tk.
citromlé, pár csepp vaníliakivonat, 1 dl tejszín, 10 dkg. szeder, őszibarack .Elkészítése:
A tojás fehérjét elkezdtem felverni és
a porcukrot /amiben elkevertem az étkezési keményítőt/ apránként adagoltam hozzá
közben vertem a habot majd a citromlét és pár csepp vanília aromát is hozzátéve jó kemény habot vertem. A sütőt előmelegítettem
szilikonlapot/sütőpapír is jó/ tettem a tepsibeaminek a közepére kanalaztam a habot. Kb. 150 fokos sütőben
30' hagytam majd lezártam és kicsit nyitott sütő ajtóval hagytam teljesen kihűlni. Ekkor felvertem a tejszínt ráhalmoztam
és a gyümölcsökkel díszitettem.

Címkék

Torta Édesség