Meggyes pite mézes tésztából

  • 2013.07.05.
  • 5










































Hozzávalók: tésztához:
1 db tojás, 2 ek. tej, 4 dkg. méz, 23 dkg. liszt, 8 dkg. porcukor, fél csomag sütőpor, 4,5 dkg. margarin.töltelékhez:
5 dkg. cukor, 1/2 dl víz, 1/2 kg. magozott meggy, 1 kávéskanál fahéj, 2 ek. étkezési keményítő, + 1 tojás a kenéshez.Elkészítése:
A tésztához a tojást a tejet és a mézet elkevertem, a többi hozzávalót tálban elmorzsoltam majd összedolgoztam a mézes tejjel. 1/2 órát hűtőben pihentettem. Közben elkészítettem a tölteléket: a cukrot karamellizáltam majd felöntöttem a vízzel hozzátettem a magozott meggyet fahéjat amikor felfőtt elkevertem a keményítőt kevés vízzel
és besűrítettem vele. A tésztát enyhén lisztes deszkán kinyújtottam pite formát kibéleltem vele /kevés tészta maradt
abból kis szíveket szúrtam ki/. A tésztára sütőpapírt tettem amire rizst szórtam és előmelegített sütőben 180 fokon 15' elősütöttem a tésztát. Ezután kivettem
a sütőből papírt eltávolítottam majd rákanalaztam a tölteléket és a kiszaggatott tésztát
felvert tojással lekentem ,visszatéve a sütőben még 20' sütöttem .

Címkék

Pite Édesség