Kapros-túrós lepény

  • 2013.07.16.
  • 0

Nagyon gyorsan elkészítettem , napokban láttam Gabriella Konyhája blogján. Eddig még
nem sütöttem kapros-túróst most
férjuram kérte, majd nézelődtem receptjeim
között
találtam is egyet de úgy gondoltam amit már kipróbáltak az a biztos. Nem csalódtam, nagyon finom ízlett férjuramnak is!







































Hozzávalók: tészta:
2 dl langyos tej/nekem kicsit kevesebb is elég volt/, 1 dkg. élesztő, 1 db tojás, 5 dkg. zsír, 25 dkg. liszt, csipet só, 1 ek. kristálycukor.töltelék:
50 dkg. tehéntúró, 4 ek. cukor, 2 db tojássárgája, 3 db tojás fehérje/a harmadik tojás sárgája
a sütemény tetejére tett öntethez kell/, 1 ek. búzadara, 2 ek. apróra összevágott kapor,egész pici vaníliacukrot is tettem .öntethez:
2 ek. tejföl, 1 ek. cukor, 1 tojássárgája.Elkészítése:
Az élesztőt kevés langyos tejben megfutattam , a lisztben elmorzsoltam a zsírt majd az összes hozzávalóval együtt bedagasztottam. 1/2 órát pihentettem a tésztát. Közben összeállítottam a tölteléket.
A hozzávalókat összekevertem a tojás fehérjét kemény habbá felverve. Kis méretű tepsit/20x26 cm/ zsírral kikentem beliszteztem , a tésztát kinyújtottam ujjnyi vastagra és tepsibe tettem a tölteléket rákanalaztam elsimítottam. Előmelegített sütőbe tettem 180 fokon 15' sütöttem majd kivettem és
az összekevert öntetet rákanalaztam
majd visszatettem a sütőbe még 20'-re. Hagytam teljesen kihűlni majd szeleteltem!