Töltött karalábé ismét

  • 2013.06.29.
  • 1










































Blogomban már szerepel most kevesebb mennyiségből
készítettem mivel férjuram nem kedveli, neki
fasírtot készítettem petrezselymes krumplival. ( 1/2 kg. darálthúsból készítettem
a kétféle
fogást!)Hozzávalók:
2 db karalábé,
25 dkg. darálthús,
kb. 3 dkg. rizs, 1 db tojás, kisebb vöröshagyma, só,őröltbors,olaj, 1,5 dl tejföl, 1 ek. liszt, petrezselyem .Elkészítése:

A karalábét megpucoltam majd kettévágtam és a közepét kikanalaztam.Kevés olajon kicsit megpirítottam a rizst felöntöttem kevés vízzel és lefedve hagytam kicsit hogy a szemek duzzadjanak. A hagymát apróra fölvágtam. Lábasba megforrósítottam az olajat amire rápakoltam a kikapart karalábé forgácsot sóztam majd rátettem az üreges karalábét és megtöltöttem a (darálthús, rizs,vöröshagyma, só, őröltbors, tojás ) keverékével. Felöntöttem annyi vízzel ami kb. a karalábé feléig ért és lefedve hagytam hogy
megpuhuljon a karalábé. A tejfölt elkevertem a liszttel és ráöntve a karalábéra kevés összevágott petrezselyemmel készrefőztem . Tálalásnál még szórtam rá friss petrezselymet.Ui:
a húsnak a másik feléből 1 db zsömle, 1 tojás, + a többi fasírthoz való
fűszerekből nagyon finom fasírtot készítettem. Így mindketten
finomat
ebédeltünk és bármilyen hihetetlen ez az ételmennyiség nekünk két napra elég lesz!