Meggyes lepény

  • 2013.06.15.
  • 7





































Hozzávalók:(blogomban már szerepel de leírom), 2 bögre liszt, 1 bögre kristálycukor, 1 bögre tej, 10-12 dkg. zsír, 2 db. tojás, 1 cs. sütőpor, 1 cs. vaníliacukor. 1/2 kg. meggy.( 2,5 dl. a bögrém)Elkészítése:
Meggyet kimagvaltam szürőkanálba tettem hogy csepegjen le még a tészta elkészül.
A tojás sárgáját a kétféle cukorral és a zsírral kicsit kikavartam majd a többi hozzávalókkal együtt
összekavartam és végül a tojás fehérjét habnak felverve óvatosan belekevertem. Tepsit zsírral kikentem liszttel beszórtam és ebbe öntöttem a tésztát
a tetejére szórtam a meggyet./nyomkodni a tésztába nem kell /. Előmelegített sütőben 200 fokon 25' . Mikor kihűlt a tészta akkor szórtam meg porcukorral./Tepsim mérete amiben sütöttem: 32x22 cm./