Lányom szülinapi tortája

  • 2013.06.23.
  • 3









































Hozzávaló:diós piskótalap,
krém:
1/2 csomag vaníliapuding, 3 dl tej, 15 dkg. étcsokoládé, 5 dkg. cukor, 20 dkg. margarin.(Ezért a krémért köszönet Haninak),
házilag
készített fondant,
fondant alá kent
krém:15 dkg. margarin 25 dkg. porcukor, pár csepp vanília aroma, egyéb cukordíszek.Elkészítése:
a piskótalapot külön bejegyzésben beírtam mert nagyon finom. A fondant már pár nappal előtte összeállítottam hűtőben tároltam.
A krémhez: 2,5 dl tejet feltettem főni a cukorral a maradék tejet elkevertem a pudinggal majd besűrítettem
elkészítettem a pudingot.
Levettem a tűzhelyről és a felkockázott étcsokit a forró pudingba téve állandóan keverve felolvasztottam majd lehűtöttem . A margarint kikevertem
majd a pudinggal összekevertem
A tortalapot
mikor kihűlt kettévágtam és ezzel a krémmel töltöttem meg. A torta külső borításához
kikevertem a margarint a porcukorral és az aromával
és ezzel megkentem és hűtőbe pakoltam . Másnap a
kinyújtott fondanttal
beborítottam
a tortát ezután következhetett a díszitgetés. A számot is fondantból vágtam ki majd
kissé vizes ecsettel bekentem és úgy pakoltam rá a virágokat.A tortára tett díszités alá is kellett pici vizes ecsettel kenni.Már
többször
készítettem fondant de most
kipróbáltam mert több helyen olvastam hogy kicsit lehet szintelen mandula aromát tenni bele és valóban nagyon jó lett.
Ui:Nagyon ízlett mindenkinek ez a torta és a másik is
amit kisebbik lányom párjának
készítettem. Az egyszerű gyümölcstorta eperrel díszítve !

Címkék

Torta Tortalap