Diós csiga

  • 2013.06.11.
  • 1

Hozzávalók: tészta:
25 dkg. liszt, 15 dkg. margarin, 1 tojás sárgája, 1 kk. cukor, 2 dkg. élesztő, csipet só, sz.sz. tej kb. 1,5 dl kellett nekem a tésztához.Töltelék:
2 tojás fehérje, 15 dkg. cukor, 15 dkg. darált dió. kenéshez
olvasztott margarin.
Elkészítése:
Kevés langyos tejbe tettem a cukrot
élesztős kanál lisztet . A lisztet és a margarinnal elmorzsóltam majd hozzátettem a felfutott élesztőt
és a többi hozzávalókat és langyos tejjel jól bedagasztottam. A tésztának nem kell nagyon lágynak lennie. Pihentettem kb. 1/2 órát majd átgyúrtam és kinyújtottam
ujjnyi vastagra
( Amíg kelt a tészta elkészítettem a tölteléket: felvertem kemény habnak a fehérjét hozzátettem a cukrot és végül belekevertem a darált diót) ezt a tölteléket kentem rá a tésztára majd feltekertem és 1,5 cm. vastagra feldaraboltam. Zsírral kikent tepsibe pakoltam egymáshoz jó közel. A megolvasztott margarinnal tetejét megkentem. Előmelegített sütőben 200 fokon 25' sütöttem. Mikor kihűlt a tészta szétszedtem (mert kicsit sülés közben összenőnek) és porcukorral szórtam meg.