Bögrés csokikocka

  • 2016.03.03.
  • 6

Hozzávalók
a tésztához: 10 dkg. margarin, fél bögre kristálycukor, 2 tojás, kétharmad bögre tej, 1 bögre finom-vagy rétesliszt, fél bögre cukrozott kakaópor, 1 csomag sütőpor, fél kiskanál őrölt fahéj, tepsi kenéséhez margarin, finomliszt, a sütemény tetejére: 5-5 dkg. ét- és fehér csokoládé.Elkészítése:
a puha (szoba hőmérsékletű) margarint
először magában, majd a cukorral keverem habosra. Egyenként beledolgozom a tojásokat, majd a tejet. A lisztet a kakaóval, a sütőporral és a fahéjjel összeforgatom , az előzőekhez adom.Egy kb. 20x30 cm-es magas falu tepsit margarinnal kikenek, belisztezem, majd a kakaós masszát elsimítjuk benne. Előmelegített sütőben, közepes lánggal 180 fokon 25-30' sütöm.Akkor jó a tészta ha a közepébe szúrt tűre nem ragad rá a massza.A kétféle csokoládét fölolvasztom majd a tészta tetejére csurgatom díszítésképpen.Kockákra vágva tálalható.A tésztába sütés előtt
apróra vágott diót , mogyorót vagy csokoládé darabokat is tehetünk.Attól még finomabb lesz, tálaláskor pedig tejszínhabot is adhatunk hozzá!