Tenger gyümölcsei egytálétel zöldségekkel

  • 2018.03.25.
  • 1

Szuper receptekkel jöttem haza nemrég Isztambulból, melyekből szemezgetve szeretném Veletek megosztani az alábbi étel leírását. A zöldséges, tenger gyümölcsei egytálétel egy igazán laktató finomság, önmagában is megállja a helyét, de köret is bátran készíthető hozzá; én paradicsomos piláffal készítettem. Az ételhez tenger gyümölcsei mixet használtam, de ízlés szerint használható csak rák/hal/kagyló is. Nagyon finom, tartalmas, ugyanakkor egészséges étel, érdemes kipróbálni!
Jó étvágyat!

Kép forrása: Bokorovics Tímea - saját fotó
Hozzávalók - Malzemeler
500 g tenger gyümölcsei keverék500 g karışık deniz ürünleri
Fél vizespohár olívaolajYarım çay bardağı zeytinyağı
2 db vöröshagyma2 adet kuru soğan
2 db sárgarépa2 adet havuç
1 db burgonya1 adet patates
1 db kisméretű zellergumó1 adet küçük boy kereviz kökü
1 db paradicsom1 adet domates
4 gerezd fokhagyma4 diş sarımsak
1 mokkáskanál liszt1 tatlı kaşığı un
1 teáskanál porcukor1 çay kaşığı tozşeker
1 csokor petrezselyem1 demet maydanoz
3/4 vizespohár víz3/4 su bardağı su
Ízlés szerint sóİsteğe göre tuz
Elkészítése - Yapılışı
Az apróra vágott hagymát olívaolajban pirítsuk üvegesre.İnce kıyılmış soğan zeytinyağında pembeleşene kadar kavrulur.
Dobjuk a tetejére a kis darabokra vágott répát és folytassuk a pirítást.Üzerine küçük parçalara doğranmış havuç atılıp kavurmaya devam edilir.
A megpucolt, kockára vágott burgonya, zeller, fokhagyma és porcukor, só hozzáadása után, kevés vízzel főzzük addig, míg a zöldségek meg nem puhulnak.Kabukları soyulmuş tavla zarı büyüklüğündeki patatesler, kereviz, sarımsak ve tozşeker, tuz da katıldıktan sonra sebzeler yumuşayıncaya kadar az su eklenip pişilir.
Adjuk hozzá az apróra vágott paradicsomokat és főzzük addig míg meg nem puhulnak.İçine küçük küçük kesilmiş domatesler ilave edilip yumusayıncaya kadar pişilir.
Végül a tenger gyümölcsei keveréket is adjuk hozzá és folytassuk a főzést körülbelül további 10 percig.En sonunda karışık deniz ürünleri de eklenip yaklaşık 10 dakika daha pişirmeye devam edilir.
Tegyük a keveréket szervírozó tányérra és a petrezselyemmel megszórva tálaljuk.Karışım servis kabına alınıp üzerine maydanozlar serpiştirerek servis edilir.
Jó étvágyat!Afiyet olsun!
SZERETNÉK HÍRLEVELET KAPNI!




Email*

Név*

//