Serpenyős pizza

  • 2017.10.12.
  • 3

Érdekes receptre bukkantam, melyet rögtön meg is szeretnék osztani Veletek. Mindenkinek ajánlom, aki szeretne gyorsan finomat enni, ugyanis a nem túl bonyolult előkészületek elvégzése után mindössze öt percre van szükség ahhoz, hogy kész pizzát süssünk magunknak, ráadásul még a sütőt sem kell bekapcsolni, csak egy jó serpenyőre van szükség. A szuper egyszerű tészta összeállítása után - amit a serpenyőbe kell kanalazni és szépen elegyengetni - csak meg kell kenni paradicsomszósszal, majd rá kell dobálni a kívánt hozzávalókat, ami természetesen ízlésünk szerint eltérhet az alábbi receptben olvashatóktól (én is kicsit eltértem). Ezután alacsony lángon/fokozaton fedővel lefedve körülbelül öt percig (érdemes figyelni a tészta alját nehogy megégjen) süssük és készen is vagyunk. Aki szereti, teljes kiőrlésű liszttel készült verzióban is kipróbálhatja, úgy is nagyon finom lesz.
Remek recept, próbáljátok ki!

Kép: Bokorovics Zsolt
Hozzávalók - Malzemeler Fél kávéscsésze növényi olaj (a tésztához) Yarım kahve fincanı ayçiçek yağ (hamur için) 1 db tojás 1 adet yumurta 2 kávéscsésze joghurt 2 kahve fincanı yoğurt 3 kávéscsésze liszt 3 kahve fincanı un Fél teáskanál szódabikarbóna Yarım çay bardağı karbonat 1 teáskanál só 1 çay kaşığı tuz 1-2 evőkanál növényi olaj (sütéshez) 1-2 yemek kaşığı ayçiçek yağ (kızartma için) 1 evőkanál paradicsomszósz 1 yemek kaşığı salça 1 vizespohár víz 1 su bardağı su 1 teáskanál kakukkfű 1 çay kaşığı kekik 1 vizespohár sajt /trappista jellegű/ 1 su bardağı kaşar peyniri 1 db kolbász 1 adet parmak sucuk
1 vizespohár olajbogyó 1 su bardağı zeytin
1 vizespohár kukorica 1 su bardağı mısır
1 vizespohár gomba 1 su bardağı mantar 2 db zöldpaprika 2 adet yeşil biber
2 db kápia paprika 2 adet kaypa biber
Hogyan készül? - Nasıl Yapılır? A gombát, kápia paprikát, kolbászt vágja fel. Mantar, kapya biber, yeşilbiber, sucuk doğranır.
A tojást, joghurtot, lisztet, sót robotgép segítségével keverje össze. Yumurta, yoğurt, un, tuz blender yardımı ile karıştırılır.
Öntsön olajat a serpenyőbe, majd borítsa bele a tésztakeveréket. Ayçiçek yağı dökülür, hamur karışımı tencere tabanına dökülür.
A paradicsomos szósszal kenje meg a tetejét. Salçalı sos üzerine eklenir.
Adja hozzá a kakukkfüvet, sajtot, gombát, kolbászt, kápia paprikát, zöldpaprikát, kukoricát, olajbogyót. Kekik, kaşar peyniri, mantar, sucuk, kapya biber, yeşilbiber, mısır, zeytin ilave edilir.
Fedje le a tetejét, hagyja megsülni (kb. 5 perc alacsony lángon) és adjon hozzá reszelt sajtot. Kapağı kapatılı, pişmeye bırakılır (yaklaşık 5 dakika kışık ateşte) ve kaşar rendesi ilave edilir.
Jó étvágyat! Afiyet olsun!
SZERETNÉK HÍRLEVELET KAPNI!




Email*

Név*

//