Kısır

  • 2016.08.05.
  • 6

Közkívánatra következzen a bulgur saláta receptje. Az alábbi recepttől annyiban tértem el, hogy citrom helyett lime-ot használtam, szerintem így sokkal visszafogottabb lesz a fanyarsága, mintha citromot használtam volna, illetve én nem használtam salátát. Ezen kívül a bulgurt nem kezeltem külön, hanem egyből a hagymás szószban főztem, ehhez adagoltam a vizet is. Gránátalmamelasz keleti fűszeresnél, török élelmiszerboltban vagy nagyobb hipermarketekben beszerezhető, de akár el is hagyható, mivel a fanyar ízvilágot a citrom/lime is kellőképp megadja. A mértékegységeket tekintve teáspohár gyanánt 2 dl-es, vizespohár gyanánt 3 dl-es poharakat használtam. Könnyű finomság a meleg nyári napokra húsok mellé vagy magában fogyasztva is!
 Jó étvágyat!
 
Hozzávalók - Malzemeler
2 vizespohár bulgur 2 su bardağı İnce Bulgur
3 vizespohár meleg víz 3 su bardağı sıcak su
1 nagy fej vöröshagyma 1 büyük boy kuru soğan
2 nagy fej paradicsom 2 büyük boy domates
Fél csokor petrezselyem Yarım demet maydanoz
Szárított menta vagy 5 szál friss menta kuru nane yada 5 dal taze nane
Fél csokor újhagyma Yarım demet taze soğan
1 teáscsésze növényi olaj 1 çay bardağı sıvıyağ
3 ek. paprika vagy paradicsomszósz 3 yemek kaşığı biber yada domates salçası
Ízlés szerint gránátalmamelasz nar ekşisi (isteğe göre)
Fél citrom leve yarım limon suyu
2 db zöldpaprika 2 adet yeşil biber
2 levél saláta ízlés szerint 2 yaprak marul (isteğe göre)
Pirospaprika, só kırmızı biber, tuz
Elkészítése - Yapılışı
A vöröshagymákat vágja finomra és pirítsa addig, míg üvegessé nem válnak, majd a szósz (paprika vagy paradicsomszósz) hozzáadásával folytassa a pirítást.Kuru soğanları yemeklik doğrayın ve pembeleşene kadar sıvıyağda kavurun, üzerine salça ekleyerek kavurmaya devam edin.
A megfőtt hagymát és szószt vegye le a tűzről és meleg vizet hozzáadva keverje össze.Pişen soğan ve salçayı ocaktan alın, üzerine sıcak suyu ilave ederek karıştırın.
Tegye a bulgurt sóval egy lábasba és alaposan keverje el. Zárja le fedővel és 15-20 percen keresztül hagyja megpárolódni. A bulgurhoz az újhagymát, petrezselymet, salátát, paradicsomot és a paprikát vágja finomra.Tencereye bulguru ve tuzu ekleyerek iyice karıştırın. Kapağını kapatın ve 15-20 dakika kadar şişmesini bekleyin. Bulgurlarınız olurken taze soğan, maydanoz, marul, domates ve biberi ince ince kıyın.
Az összes hozzávalót a citromlével és gránátalmamelasszal együtt adja a lábasban lévő bulgurhoz és tálalásig pihentesse abban. Langyosan vagy hidegen tálalja.Tüm malzemeyi limon suyu ve nar ekşisi ile birlikte tencereyedeki bulgurlara ekleyek karıştırın ve servis yapana kadar tencerede bekletin. Ilık yada soğuk olarak servis yapın.
Jó étvágyat!Afiyet olsun!
SZERETNÉK HÍRLEVELET KAPNI!




Email*

Név*

//