Málna serbet

  • 2016.07.03.
  • 3

Sokan érdeklődtetek a serbetek iránt, így következzen most a málna serbet elkészítése. Megjegyzésként tenném hozzá a recepthez, hogy a víz mennyisége egyénre szabott, attól függően, hogy ki mennyire szereti édesen. Az eredeti recept 1 liter vizet ír, amiből szinte szörp alapanyag lesz, tehát mindenképp hígítani szükséges. Én 4 liter vízzel főztem, de még így is édes lett szerintem, úgyhogy lehűlése után is a fele serbet-fele víz arányban találtam meg a nirvánát. De ez tényleg egyéni, úgyhogy kísérletezzétek ki bátran és díszítsétek/ízesítsétek tovább friss mentalevelekkel.
Fontos, hogy a visszamaradt, passzírozott málnát se dobjátok ki semmiképpen! Simán le is fagyaszthatjátok és időnként megkeverve finom sörbet lesz belőle, vagy tejszín hozzáadásával tartalmas, gyümölcsös fagyi. Sőt, akár málnás jégkocka is készíthető belőle: pici víz hozzáadásával tegyétek jégkocka tartóba, fagyasszátok le és már kész is.
Egészségetekre!

Kép: Bokorovics Zsolt
Hozzávalók – Malzemeleri
1 kg málna1 kg ahududu
15 gr citromsav15 gr limon tuzu
1 kg cukor1 kg şeker
4 szegfűszeg4 karanfil
1(+3 vagy 4) liter víz1(+3 ya da 4) litre su
Elkészítése - Hazırlanışı
Tisztítsa meg a málnákat és mossa meg őket úgy, hogy ne sérüljenek meg.Ahududuları temizleyin ve bol suda zedelemeden yıkayın.
Szűrje le és a cukorral bedörzsölve dolgozza össze.Süzüp şekerle ovalayarak yoğurun.
Pihentesse 10-11 órán át, hogy a cukor teljesen feloldódjon.Şekerin tamamen erimesi için 10-11 saat kadar bekletin.
Vékony lyukú szűrőn passzírozza át és kinyomkodva szűrje le. A szűrésből maradt maradékhoz adjon vizet és újra dolgozza össze.İnce delikli süzgeçten geçirin ve sıkarak süzün. Süzgeçte kalan posaya su ilave edip tekrar yoğurun.
Nyomkodja ki a levét és szűrje le.Suyunu sıkıp süzün.
Miután a kapott serbethez 15 gr citromsavat és a szegfűszegeket hozzáadta, alacsony lángon forralja 20 percig.Elde ettiğiniz şerbete 15 gr limon tuzu ve karanfilleri ekledikten sonra kısık ateşte 20 dakika kaynatın.
Szűrje át szűrőn és hűtse le hűtőszekrényben. Süzgeçten geçirip soğuması için buzdolabında bekletin.
Hidegen szolgálja fel!Soğuk servis yapın.
Egészségére!Şerefe!
SZERETNÉK HÍRLEVELET KAPNI!




Email*

Név*

//