Fűszeres töltött paradicsom

  • 2016.05.29.
  • 2

A hétvégi szuperül sikerült török reggelinken nagy sikert aratott fűszeres töltött paradicsom receptjét szeretném ezúton közkinccsé tenni. A receptben található fehér sajt egy török sajtféleség, leginkább a fetasajthoz tudnám hasonlítani. Előbbit török élelmiszerboltban be tudjátok szerezni, de ha erre nincs mód, fetasajttal is nyugodtan lehet helyettesíteni. A recepttől annyiban tértem el, hogy az összetört sajtot tejföllel dúsítottam, hogy ízében is és állagában is könnyedebbé váljon. A fűszereket teljesen ízlés szerinti mennyiségben lehet hozzá adagolni, érdemes kóstolgatni közben. Én a menta tekintetében használtam frisset is és szárítottat is és friss petrezselymet nemcsak díszítésként használtam, hanem magába a töltelékbe is kevertem belőle. Sózásra egyáltalán nincs szükség, mert a sajt elég sós. Ha megvan a keverék, csak bele kell tölteni a kivájt paradicsomokba és már fogyasztható is.
Jó étvágyat!

Kép: Lakatos Botond
Hozzávalók - Malzemeler:
Paradicsom Domates Fehér sajtBeyaz peynir MentaNane KakukkfűKekik Pirospaprika pehelyPulbiber PetrezselyemMaydonoz
Elkészítése - Yapılışı:
Vájja ki a paradicsomok besejét.Domateslerin içini temizleyin. Ízesítse a fehér sajtot mentával, kakukkfűvel, pirospaprika pehellyel, petrezselyemmel és töltse meg a paradicsomokat.Beyaz peyniri nane, kekik, pulbiber, maydonazla tatlandırıp domatesleri doldurun. A tetejét petrezselyemmel díszítve tálalja.Üstününüde maydonozla süsleyerek servis yapın. Jó étvágyat!Afiyet olsun!