Diós-gránátalmás petrezselyemsaláta

  • 2016.05.21.
  • 6

Ma egy könnyű salátát ajánlok, melynek elkészítéséhez csupán néhány hozzávaló szükséges. A receptben található gránátalmamelasz török élelmiszerboltban beszerezhető. A saláta remek kiegészítője lehet grillhúsoknak vagy halaknak, vendégváráshoz is ideális és néhány perc alatt kész!
Próbáljátok ki, jó étvágyat kívánok hozzá!

Kép: Bokorovics Zsolt
Hozzávalók – Malzemeler
2 érett gránátalma2 olgun nar
2 nagy csokor petrezselyem2 büyük demet maydanoz
1 vizespohár aprított dióbél1 su bardağı kıydığınız ceviz içi
A mártáshoz - Sos için
1 tk. só1 çay kaşığı tuz
1 teáspohár szűretlen olívaolaj1 çay bardağı sızma zeytinyağı
2 ek. gránátalma melasz 2 yemek kaşığı nar ekşisi
Elkészítése - Hazırlanışı Tisztítsa meg a gránátalmát és a magokat dobja egy mély salátástálba.Narı ayıklayıp tanelerini derin bir salata tabağına aktarın.
Adja hozzá a feldarabolt petrezselymet és a nagy darabokra vágott dióbelet.Üzerine kıydığınız maydanozu ve iri kıydığınız ceviz içini ekleyin.
A mártáshoz az összes hozzávalót egy tálban alaposan keverje össze.Sosu için tüm malzemeyi bir kasede iyice karıştırın.
Locsolja meg vele a salátát és tálalja.Salatanın üzerine gezdirip servis yapın.
Jó étvágyat!Afiyet olsun.