Muhammara

  • 2016.05.01.
  • 2

Mai recept ajánlatom a különleges hangzású muhammara, mely egy finom kencét takar, ha már unjuk a megszokottakat. Vendégváró falatokhoz, reggelire vagy előételnek is egyaránt remek alternatíva friss kenyérrel vagy pirítóssal. Bár a recept nem írja, én tettem bele aprított petrezselymet, illetve fel lehet turbózni egy kis szárított mentával is (aki szereti). Mindenképpen meg is kell sózni (kóstolgassuk, hogy mikor lesz kellően sós). A pihentetés jót tesz neki, elősegíti hogy kellőképpen összeérhessenek az ízek. A vizespohárral mért összetevők tekintetében én 3 dl-es poharat használtam. Amennyiben túl száraznak ítéljük a keveréket, apránként adagoljunk hozzá kevés vizet, míg egy könnyen keverhető/kenhető masszát nem kapunk.
Jó étvágyat!

Kép: Bokorovics Zsolt
Hozzávalók - Malzemeleri
1 vizespohár paradicsomszósz1 su bardağı domates salçası
1 vizespohár csípős paprikaszósz 1 su bardağı acı biber salçası
1 vizespohár olívaolaj1 su bardağı zeytinyağı
2 vizespohár zsemlemorzsa2 su bardağı ekmek kırıntısı
1 vizespohár aprított dió1 su bardağı ezilmiş ceviz
6 gerezd zúzott fokhagyma6 diş ezilmiş sarımsak
2 tk. feketebors2 çay kaşığı karabiber
2 tk. kömény2 çay kaşığı kimyon
2 tk. paprikapehely2 çay kaşığı pul biber
1 ek. citromlé vagy gránátalma szósz (utóbbi török élelmiszerboltban kapható)1 yemek kaşığı limon suyu veya nar ekşisi
Elkészítése - Yapılışı
Az összes hozzávalót tegyük egy keverőtálba és addig keverjük, míg alaposan össze nem áll. Bütün malzemeleri karıştırma kabına alıyoruz ve iyice birbirine yedirene kadar karıştırıyoruz.
Egy zárható tálba vagy üvegedénybe töltsük bele és tartsuk hűtőben. Ağzı kapalı kaba veya cam kavanoza doldurup dolapta muhafaza ediyoruz.
A kívánt időpontban felszolgálhatja (legkevesebb 1 óra pihentetéstől a tálaláskor sokkal finomabb lesz. A pihentetés fokozza az ízét.)İstediğiniz zaman servis yapabilirsiniz (en az bir kaç saat bekletip servis yapınca daha güzel oluyor. Bekledikçe lezzeti artıyor)
Jó étvágyat!Afiyet olsun.
SZERETNÉK HÍRLEVELET KAPNI!




Email*

Név*

//






 
 
 
>