Rózsás-mentás limonádé

  • 2015.08.05.
  • 5

Ismét támad a meleg és persze le is vagyok maradva az italos posztokkal, ezért úgy gondoltam most ennek szentelem magam. Mivel volt itthon rózsavizem, így a mai választásom a rózsás-mentás limonádéra esett, melyet sok szeretettel ajánlok ezúton figyelmetekbe. Egy megjegyzés: az egy vizespohárnyi cukrot olvasszátok fel egy vizespohár vízben. A receptben olvasható 1 liter vízmennyiség ezen felül értendő.
Mindenféleképpen jól lehűtve, sok mentalevéllel és sok jéggel fogyasszátok! Hűs, frissítő és egzotikus!
Egészségetekre!

Kép: Bokorovics Zsolt
Malzemeler - Hozzávalók
1 litre su1 liter víz
1 su bardağı toz şeker1 vizespohár porcukor
5 adet limonun suyu (350 ml.)5 citrom leve (350 ml)
30 ml. doğal gül suyu30 ml természetes rózsavíz
Servis için – A felszolgáláshoz
Nane yaprakları ve buzMentalevelek és jég
Hazırlanışı - Elkészítése
Toz şekeri 1 su bardağı suyla birlikte bir tencerede kaynatın.A porcukrot 1 vizespohár vízzel forralja fel egy lábasban.
Şeker suyun içinde eriyince ocağı kapatın ve soğumaya bırakın.Mikor a cukor felolvad a vízben zárja el a gázt és hagyja kihűlni.
Soğuyan şeker-su karışımının üzerine süzgeçten geçirdiğiniz limon suyunu, gül suyunu ve suyu ekleyin ve karıştırın. A kihűlt cukros-vizes keverékhez adja hozzá az átszűrt citromlevet, rózsavizet és vizet, majd keverje össze.
Nane yaprakları ve buzla servis yapın.Mentalevelekkel és jéggel szolgálja fel.
Şerefe!Egészségére!
SZERETNÉK HÍRLEVELET KAPNI! 


Email*

Név*

//






 



Címkék

Menta Citrom Ital Rózsa