Mákos piskóta mascarpone krémmel, meggyszósszal töltve

  • 2018.03.15.
  • 7

A recept innen származik!Mákos piskóta mascarpone krémmel, meggyszósszal töltveHozzávalók:A tésztához:5 tojás8 dkg cukor8 dkg finomliszt6 dkg őrölt mákfél cs. sütőporA töltelékhez:kb. 40 dkg meggybefőtt4 dkg étkezési keményítő0,5 dl befőttlérum vagy rumaromaA mascarponés krémhez:50 dkg mascarpone8 dkg porcukor1 cs. vaníliás cukorElkészítése:A szokásos módon készítjük el a piskótát, csak a lisztbe belekeverjük a mákot is.Egy kb. 25x35 cm-es tepsit kizsírozunk-lisztezünk, a piskótamasszát beleöntjük és kb. 180 fokra előmelegített sütőben megsütjük. Ez esetben a piskótát kihűlés után lapjában kettévágjuk. Süthetjük a nagy gáztepsiben is, akkor a vékonyabb tésztát kettévágjuk.Amíg a tészta sül, elkészítjük a meggyszószt. Felmelegítjük a meggybefőttet (ne használjunk sok befőttlevet fel). A keményítőt simára keverjük 0,5 dl befőttlével, majd besűrítjük vele a felmelegített meggyet. A végén adjunk hozzá egy kevés rumot/aromát. Amíg kihűl, addig a mascarponét a porcukorral, vaníliás cukorral simára keverjük, majd gyors fokozaton addig habosítjuk, amíg krémes állagot nem kapunk.A kihűlt piskótát megkenjük a mascarpone krémmel, az egyik felére rásimítjuk a kihűlt meggyszószt, a másik mascarponés lapot ráborítjuk. Tálalásig hűtőbe tesszük. Szeletelés előtt megszórjuk porcukorral és kockákra vágva szeleteljük.