Bonbonmeggyes szelet

  • 2018.01.07.
  • 4

(A recept
innen
származik.)Hozzávalók: Tészta:45 dkg liszt,
3 dkg kakaópor,
8 dkg porcukor,
1
cs. sütőpor,
8 dkg vaj,
csipet só,
3 tojássárgája,
kb 1 , 5 dl tejKrém:9 dl tej,
3 cs tejszínes- vagy vaníliás pudingpor,
30 dkg porcukor,
40 dkg puha vaj,
5 db babapiskóta,
6 db mézes puszedli,
40 dkg lecsepegtetett meggybefőtt,
3 ek bonbon meggy aroma + 1 tk-nyiMáz:

15 dkg étcsokoládé,
3 ek étolaj - összeolvasztvaElkészítése:A tésztához összeszitáljuk a száraz hozzávalókat, elmorzsoljuk benne a vajat majd hozzáadjuk a tejjel elkevert tojássárgáját és alaposan összegyúrjuk. Folpackba csomagoljuk és 30 percig hideg helyen pihentetjük.A tésztát kétfelé vesszük és enyhén lisztezett felületen kb 20 x 30 cm - es lappá kinyújtjuk. Vajazott, lisztezett tepsi hátán, egyenként 180 °C - os sütőben kb 8 - 10 perc alatt megsütjük.A meggyet meglocsoljuk 2 ek aromával és félretesszük.A krémhez 1 , 5 dl tejet simára keverünk a pudingporral, a maradékot felforraljuk, hozzáöntjük a pudingos keveréket és állandó keverés mellett sűrűre főzzük. Időnként megkevergetve, kihűtjük.A vajat kihabosítjuk a porcukorral, hozzáadjuk a kihűlt pudingot, az 1 tk aromát és simára keverjük. A babapiskótát és a puszedlit apróbb darabokra tördeljük majd összeforgatjuk a krémmel. A tésztalapokat megkenjük a lecsepegtetett meggy levével, az egyik lapra rákenjük a krém felét, elrendezzük rajta a meggyszemeket és rákenjük a maradék krémet. Befedjük a másik lappal és bevonjuk csokimázzal. Egy éjszakán át puhulni hagyjuk majd tetszés szerint szeleteljük. A szeletekre, olvasztott csokoládéval meggyszemeket ragasztunk.Megjegyzés:
A fentiek szerint elkészített csokimáz kemény, nehezen vágható, törik. Én az alábbi csokoládémázat javasolnám:Hozzávalók:20 dkg porcukor3 ek. kakaópor3-4 ek. forróvíz5 dkg margarinElkészítése:A porcukrot és a kakaót összekeverjük. Hozzákeverünk 3-4 ek. forró vizet, majd a margarint. Ahogy a margarin elolvadt, máris a süteményre kenjük. Ha megszilárdul, nem ragad, jól szeletelhető.