Karácsonyi ebéd, 2017.

  • 2017.12.25.
  • 7

Már nem az első karácsony, amikor ünnepélyesre vesszük ugyan az ételek sorát, de rövidre. A családban senkinek nem hiányzik, hogy az ünnepek alatt felszedjen - később soha le nem adható - felesleges súlyokat.Szenteste - a hagyományok jegyében - halászlé volt és diós-mákos beigli. Az utóbbiakból annyi csak, 1-1 rúd, hogy ne kelljen napokig eszegetni.Délután ellátogattam a Karácsonyi Szentmisére, ahol Pásztorjátékot mutattak be a gyerekek.Karácsony első napján húslevest főztem, őzhúst készítettem, kétféle módon: az egyiket - 3 napi pácolás után - fokhagymával megtűzdelve, bacon szalonnával beburkolva, cserépben sütöttem meg. A másik, szintén pácolás után, szeletekre vágva, borssal, fokhagymával fűszerezve, lábasban pároltam/sütöttem meg. Kökénylekvár és joghurtos saláta volt a köret.Desszertnek is pusztán kétféle süteményt sütöttem, egy kókuszos tekercset és egy konyakmeggyes szeletet...Karácsony 2. napjára is maradt mindenből elég :)További kellemes ünnepeket kívánok Mindenkinek! :)